Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Poznam Realnego Pana
Poszukuję mężczyzny - zdecydowanego oraz kulturalnego do dyskretnych spotkań. Ni...
Szczegóły ogłoszenia
Urocza Gosia Szuka Faceta
Chętnie poznam faceta, który szuka zwykłej koleżanki do erotycznych spotkań. Bez...
Szczegóły ogłoszenia
Namiętne Spotkania - Szukam Pana
Jestem osobą pozytywnie zakręcona, kochająca życie i seex. Ciągle szukam nowych ...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana
Szukam normalnego i z poczuciem humoru faceta do dyskretnych spotkań. Mam własne...
Szczegóły ogłoszenia
Szukam Konkretnego Faceta
Jestem studentką, która w wolnej chwili lubi się zabawić. Dlatego szukam tutaj d...
Szczegóły ogłoszenia
Luźna Ero Znajomość
Cześć Wam! Od dłuższego czasu poszukuję faceta do niezobowiązujących dyskretnych...
Szczegóły ogłoszenia
Zboczona Zuzia
Hej! Znajdę tutaj jakiegoś faceta, który będzie chciał się ze mną spotkać? Od ra...
Szczegóły ogłoszenia
Luźna Ero Znajomość
Cześć Wam! Od dłuższego czasu poszukuję faceta do niezobowiązujących dyskretnych...
Szczegóły ogłoszenia
Poszukuję Dyskretnego Mężczyzny
Poszukuję mężczyzny bez względu na wiek do luźnej relacji. Mam własne mieszkanie...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

marzec, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Podhalańska czosnianka z wędzonymi pulpetami i miętą

Podhale to region, który przyciąga rzesze¬¬¬¬¬¬¬ turystów nie tylko ze względu na piękne krajobrazy, ale i przepyszną kuchnię¬. Oscypek, bryndza czy kwaśnica to dobrze znane dania, które stanowią jedynie namiastkę tego jak bogaty jest zbiór kulinarny tego regionu Polski. Czosnianka - ta zupa do dziś rozgrzewa serca prawdziwych górali, ¬¬więc jeśli jeszcze jej nie próbowaliście radzimy szybko nadrobić zaległości. Ten lokalny przysmak został wzbogacony o wędzone pulpeciki, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom aromatycznych dań.


Składniki:

- Metka cebulowa firmy Gzella 250g
- Szynka z Kociewskiej Wędzarni firmy Gzella 100g
- bulion warzywny lub rosół 2l
- ziemniaki 300g
- cebula 3 średnie szt.
- czosnek 2 główki
- smalec lub olej 3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- mięta świeża 1 pęczek
- jajko 1 szt.
- bułka tarta 1 łyżka
- śmietana kwaśna 1 łyżka na każdą porcję zupy

Wykonanie:
Do bulionu włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać pokrojoną w kostkę
i zeszkloną na smalcu cebulę wraz z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać posiekaną miętę, a następnie wszystko dokładnie zmiksować.

Do metki cebulowej dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w gotowej zupie na wolnym ogniu ok. 3-4 minuty.

Wyłożyć na talerze, na wierzch położyć łyżkę śmietany i udekorować listkami świeżej mięty.

Smacznego!


Dodano: 25-01-2017
Odsłon: 2156
Obecna ocena: 3.6, głosów: 5
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin