Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Szalona i Namiętna Szuka Faceta
Cześć! Od pewnego czasu poszukuję faceta do niezobowiązujących spotkań. Zależy m...
Szczegóły ogłoszenia
Szkuam Kolegi Do Ero Spotkań
Szukam tutaj spragnionego faceta do dyskretnych spotkań. Nie pracuję w żadnej ag...
Szczegóły ogłoszenia
Poszukuję Dyskretnego Mężczyzny
Poszukuję mężczyzny bez względu na wiek do luźnej relacji. Mam własne mieszkanie...
Szczegóły ogłoszenia
Niezobowiązujące Spotkanie
Poszukujesz kobiety? To dobrze trafiłeś bo ja szukam faceta! Dyskretnego, ale pr...
Szczegóły ogłoszenia
Niezobowiązujące Spotkanie
Poszukujesz kobiety? To dobrze trafiłeś bo ja szukam faceta! Dyskretnego, ale pr...
Szczegóły ogłoszenia
Szukam Seex Przyjaciela
Wystawiam to ogłoszenie, ponieważ chciałabym spotkać się z chłopakiem i wejść w ...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana
Szukam normalnego i z poczuciem humoru faceta do dyskretnych spotkań. Mam własne...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkam Się Z Panem
Od dawna się zbierałam, aby wrzucić to ogłoszenie. Szukam dyskretnego pana, któr...
Szczegóły ogłoszenia
Szkuam Kolegi Do Ero Spotkań
Szukam tutaj spragnionego faceta do dyskretnych spotkań. Nie pracuję w żadnej ag...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

kwiecień, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE » CIASTA » Serniki

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Karmelowa Panna Cotta Przepis poleca Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka

Lekka, zmysłowa, karmelowa i nieobliczalnie pyszna – a na imię ma Panna Cotta. Podaruj sobie i bliskim chwilę zapomnienia. Rozkoszujcie się smakiem karmelu i delikatnej śmietankowej konsystencji deseru w małych słoiczkach, przewiązanych tasiemką. Efekt gwarantowany!

Składniki:

- Śmietanka 36% „Piątnica 250ml
- Mleko Wiejskie 3,2% „Piątnica” 250ml
- żelatyna 3 płaskie łyżeczki
- cukier 3 łyżki
- cukier z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki

Sos karmelowy:

- Śmietanka 36% „Piątnica” 150ml
- cukier 4 łyżki
- woda 3 łyżki
- mleko

Wykonanie:

Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na parę minut. Śmietankę i mleko połączyć w garnku, dodać oba cukry i doprowadzić do wrzenia. Dodać namoczoną żelatynę i dokładnie razem wymieszać. Następnie napowietrzyć całość mikserem lub blenderem i przelać do słoiczków. Wstawić do lodówki na parę godzin, aby Panna cotta stężała. W między czasie przygotować sos karmelowy.
W rondelku zalać cukier wodą i karmelizować na wolnym ogniu, aż do uzyskania złotego koloru. Dodać śmietankę i starannie mieszać, aż oba składniki połączą się w całość. Pod koniec dodawać stopniowo mleko dla uzyskania odpowiedniej gęstości.

Wystudzić i polać sosem karmelowym zimną Panna Cottę.

Smacznego!


Dodano: 21-02-2017
Odsłon: 1738
Obecna ocena: 0 głosów
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin