Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Pani Szuka Pana
Szukam normalnego i z poczuciem humoru faceta do dyskretnych spotkań. Mam własne...
Szczegóły ogłoszenia
Poszukuję Dyskretnego Mężczyzny
Poszukuję mężczyzny bez względu na wiek do luźnej relacji. Mam własne mieszkanie...
Szczegóły ogłoszenia
Młoda Kobieta Szuka Mężczyzny
Szukam mężczyzny do przelotnego związku opartego na wzajemnym zaspokajaniu swoic...
Szczegóły ogłoszenia
Niezobowiązujące Spotkanie
Poszukujesz kobiety? To dobrze trafiłeś bo ja szukam faceta! Dyskretnego, ale pr...
Szczegóły ogłoszenia
Dyskretna Marysia - Bez Sponsoringu
Jestem uległą suczką i nie wstydzę się o tym mówić, kręcą mnie ostre zabawy. Ocz...
Szczegóły ogłoszenia
Pani pozna Pana - Ogłoszenie Prywatne
Chętnie poznam faceta, który szuka zwykłej koleżanki miłych spotkań. Bez zobowią...
Szczegóły ogłoszenia
Dyskretna Marysia - Bez Sponsoringu
Jestem uległą suczką i nie wstydzę się o tym mówić, kręcą mnie ostre zabawy. Ocz...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana
Szukam normalnego i z poczuciem humoru faceta do dyskretnych spotkań. Mam własne...
Szczegóły ogłoszenia
Poznam Realnego Pana
Poszukuję mężczyzny - zdecydowanego oraz kulturalnego do dyskretnych spotkań. Ni...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

kwiecień, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


Śledź w oleju Składniki: - 1/2 kg śledzia solonego w płatach (matjas, śledź korzenny), - 3 cebule, - ziele angielskie, liść laurowy, - 1/3 litra oleju (oliwy), - 1 cytryna (ocet), - ew. mleko do moczenia śledzi. Składniki: - 1/2 kg śledzia solonego w płatach (matjas, śledź korzenny), - 3 cebule, - ziele angielskie, liść laurowy, - 1/3 litra oleju (oliwy), - 1 cytryna (ocet), - ew. mleko do moczenia śledzi. Jak przyrządzić? 1) Śledzie wkładamy do zimnej wody, aby je odsolić. Płaty śledziowe nie są mocno zasolone. Nieraz wystarczy dobrze je opłukać, pomijając moczenie. Wszystko zależy od tego, jakie lubimy. Czas moczenia dopasowujemy do własnego smaku. Najprostszym i najskuteczniejszym sposobem sprawdzenia, czy są akurat - jest zjedzenie niedużego kawałka wyjętego z kąpieli. Jeśli jest jeszcze ciągle zbyt intensywny dla waszego podniebienia, należy zmienić wodę i jeszcze czas jakiś odsalać. Do moczenia śledzi można użyć mleka. Stają się wtedy łagodniejsze w smaku. Generalnie, wystarczą 3-4 godz. 2) Po wymoczeniu, śledzie osączamy na sicie. Przygotowujemy cebulę. Kroimy ją w jak najcieńsze plasterki. Tak samo postępujemy z cytryną. 3) Na dnie pojemnika (słój, kamienny garnek) kładziemy warstwę cebuli. Dorzucamy ziele angielskie (kilka ziarenek) i liść laurowy. Kładziemy 2-3 półplasterki cytryny. Wlewamy olej tak, by przykrywał przyprawy. 4) Płaty śledzia kroimy w równe dzwonka. Okrawamy wszystkie nierówności. Na pierwszej warstwie przypraw układamy jedną warstwę dzwonków śledziowych. Wolne przestrzenie możemy wypełnic okrojonymi skrawkami. Powtarzamy czynności aż do wyczerpania wszystkich składników. Ostatnią warstwę stanowi cebula z przyprawami. Olej musi dosięgać ostatniej warstwy cebuli. Lekko dogniatamy palcami warstwy w dół, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza. 5) Wkładamy do lodówki na conajmniej 24 godz. Jak podawać? Pięknie układamy na półmisku. Wierzch dekorujemy cebulą, w której były przechowywane. Robimy to wszystko w ostatniej chwili przed wydaniem na stół. Zapach śledzia jest pociągający jedynie wtedy, gdy mamy go jeść. Najlepiej podać specjalne talerze przeznaczone tylko do śledzia. Po zjedzeniu, sprzątnąć je. Zwykle podajemy go na samym początku uroczystego obiadu lub kolacji. Niektórzy twierdzą, że pełny smak osiąga jedynie z dodatkiem kieliszka dobrze zamrożonej wódki. Zawsze w towarzystwie pieczywa i masła. www.kuchniao2.pl
21-12-2008 Mirek Tyl

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin