Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Sara - Szukam Odskoczni
Cześć :) Jestem młodą, wyzwoloną Kobietą, która lubi miło spędzać czas :) Jeśli ...
Szczegóły ogłoszenia
Zdecydowana szuka mężczyzny
Jestem porządną i spełniająca się w pracy kobietą. Chętnie porozmawiam, spotkam ...
Szczegóły ogłoszenia
Dyskretna Marysia - Bez Sponsoringu
Jestem uległą suczką i nie wstydzę się o tym mówić, kręcą mnie ostre zabawy. Ocz...
Szczegóły ogłoszenia
Poznam Mężczyznę
Młoda, atrakcyjna, naturalna, z poczuciem humoru dziewczyna poszukuje faceta, z ...
Szczegóły ogłoszenia
Pani Szuka Pana - Ogłoszenie Prywatne
Chętnie spotkam się z panem na wspaniały niezobowiązujący seex. Mieszkam sama, w...
Szczegóły ogłoszenia
Szkuam Kolegi Do Ero Spotkań
Szukam tutaj spragnionego faceta do dyskretnych spotkań. Nie pracuję w żadnej ag...
Szczegóły ogłoszenia
Młoda Kobieta Szuka Mężczyzny
Szukam mężczyzny do przelotnego związku opartego na wzajemnym zaspokajaniu swoic...
Szczegóły ogłoszenia
Poszukuję Dyskretnego Mężczyzny
Poszukuję mężczyzny bez względu na wiek do luźnej relacji. Mam własne mieszkanie...
Szczegóły ogłoszenia
Niegrzeczna Blondyneczka
Chciałabym zaprosić Cię na niezobowiązujące spotkanie. Możemy zobaczyć się u Cie...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

kwiecień, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Domowe masło z charakterem Dowiedz się jak samodzielnie przygotować świeże i oryginalne masło.

Skoro przekonaliśmy się już, że chleb na zakwasie, upieczony we własnym piekarniku nie tylko smakuje wyjątkowo, ale także daje satysfakcję z samodzielnego wykonania, najwyższy czas pójść o krok dalej w kulinarnych podbojach. Następny przystanek? Prawdziwe domowe masło ze śmietanki! Może z nutką ulubionych przypraw, ziół lub suszonych warzyw?


Współcześnie ubijanie masła nie ma już nic wspólnego ze żmudnym ucieraniem śmietany w maselnicy. Średniej klasy mikser wykona za nas całą pracę. Dla nas pozostaną przyjemności – wypicie zdrowej maślanki oraz doprawienie masła wedle uznania i potrzeb.

Wybór śmietanki ma znaczenie

Aby jednak wszystko rzeczywiście poszło jak po maśle, należy zwrócić uwagę na jakość składników.
– Klasyczne, kremowe i miękkie masło ubijemy jedynie z dosyć tłustej śmietanki uzyskanej
z wysokiej jakości mleka – wyjaśnia Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy i dodaje – O tym, czy wybraliśmy odpowiedni składnik, przekonamy się już
w trakcie miksowania. Śmietany o niższej zawartości tłuszczu nie poddają się procesowi ubijania, a nawet jeśli uda nam się uzyskać masło i maślankę, zwykle mają one gorszy smak i konsystencję. Takie masło trudniej jest przechowywać i niestety szybciej się psuje. Zdecydowanie więcej satysfakcji i pełnię smaku uzyskamy, jeśli sięgniemy po tłustą, klasyczną śmietankę, jak np. Śmietanka 42% od OSM Piątnica.

Śmietana jak od gospodarza?

Do niedawna niemożliwym było znalezienie w sklepie śmietany, której zawartość tłuszczu byłaby większa niż 36%. Miłośnikom trendu slow food pozostawały poszukiwania takiego produktu u gospodarzy na wsiach. Teraz OSM Piątnica wyszła naprzeciw ich oczekiwaniom.
– Śmietanka 42% to pierwszy na rynku produkt tego typu i, co najważniejsze, tej klasy – mówi Sebastian Rachubka, Główny Technolog OSM Piątnica. - Uzyskana została z mleka krów karmionych paszami bez GMO. Śmietana jest pasteryzowana, bez żadnych dodatków, a zatem całkowicie naturalna i zdrowa. Wysoka zawartość tłuszczu to nasz zdecydowany ukłon w stronę tych klientów, którzy doceniają tradycyjne przepisy i metody kulinarne. Ta zupełnie nowa śmietana doskonale sprawdzi się, gdy zechcemy przygotować własne, domowe masło, gęste sosy czy kremowe masy do ciast. W dalszym ciągu jest to produkt uniwersalny, przeznaczony do dań wytrwanych i słodkich. O jakości natomiast świadczy fakt, że z 200 g Śmietanki 42% wykonamy aż 70 g masła.
Jak wykonać samodzielnie domowe masło ze Śmietanki 42% dowiemy się na stronie www.DomoweMaslo.pl. Prócz filmu instruktażowego, znajdziemy tam też m.in. kilka prostych przepisów na masła smakowe i potrawy z ich użyciem.

Masło w wersji na ostro

Domowe masło jest zdrowe, smaczne, śmietankowe w smaku. Wystarczy przelać 200 g Śmietanki 42% OSM Piątnica do wysokiego naczynia i ubijać ją mikserem ustawionym na średnie obroty. Po kilku minutach zawartość naczynia ulegnie rozwarstwieniu – masło odzieli się od płynnej maślanki. Płyn odlewamy przez sitko do szklanki (uzyskaną przy okazji maślankę możemy wypić następnego dnia na śniadanie, najlepiej z dodatkiem świeżych owoców). Masło odciskamy, opłukujemy w wodzie z pozostałości maślanki.
Do masła dodajemy szczyptę płatków chilli, grubo zmielony kolorowy pieprz lub inną ulubioną, pikantną przyprawę. Całość mieszamy do równomiernego rozprowadzenia dodatków. Doprawione masło przekładamy do miseczki lub ciekawej foremki i chowamy do lodówki, aby stężało. Takie świeże domowe masło należy spożyć w ciągu ok. 48 godzin. Będzie ono doskonałym dodatkiem do kanapek, pieczonych warzyw oraz grzanek.

Smacznego!


Dodano: 27-01-2017
Odsłon: 2241
Obecna ocena: 4, głosów: 1
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin