Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Poznam Dyskretnego Faceta
Hej, szukam faceta, z którym będę mogła spełniać swoje fantazje erotyczne. Nie o...
Szczegóły ogłoszenia
Dyskretna Marysia - Bez Sponsoringu
Jestem uległą suczką i nie wstydzę się o tym mówić, kręcą mnie ostre zabawy. Ocz...
Szczegóły ogłoszenia
Produkcja kompozycji kwiatowych praca w Holandii
Produkcja kompozycji kwiatowych- praca w Holandii Szukasz pracy w Holandii? Zad...
Cena: 1
Szczegóły ogłoszenia
Klaver Team oferty pracy za granicą
Klaver Team - oferty pracy za granicą Produkcja – praca w Holandii od zaraz-...
Cena: 1
Szczegóły ogłoszenia
Krojenie i pakowanie wyrobów mięsnych Holandia
Krojenie i pakowanie wyrobów mięsnych – Holandia Holandia, Ommel Obowiązki...
Cena: 1
Szczegóły ogłoszenia
Praca w Holandii owoce i warzywa produkcja wędlin kwiaty
Praca w Holandii owoce i warzywa, produkcja- wędlin, kwiaty!! Jeżeli szukasz ...
Cena: 1
Szczegóły ogłoszenia
Samotna Blondynka
Mam na imię Laura i jest to moje pierwsze takie ogłoszenie. Poszukuję tutaj kogo...
Szczegóły ogłoszenia
Zboczona Zuzia
Hej! Znajdę tutaj jakiegoś faceta, który będzie chciał się ze mną spotkać? Od ra...
Szczegóły ogłoszenia
Sałatki- krojenie warzyw- Holandia
Sałatki- krojenie warzyw- Holandia Nie wymagamy znajomości języka obcego ! Mie...
Cena: 1
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

maj, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE » ŚWIĄTECZNE » Dania wielkanocne

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Żurek staropolski z białą kiełbasą

- śmietana kwaśna 18% „Piątnica” 200g
- śmietanka słodka 30% „Piątnica” 200ml
- kości wędzone od schabu ½ kg
- marchew 2 średnie szt.
- pietruszka 1 średnia szt.
- seler ¼ średniej szt.
- woda ok. 3l
- liść laurowy 3 szt.
- ziele angielskie 5-6 ziarenek
- gotowy zakwas - żurek 1 butelka ok. 500ml
- cebula 1 szt.
- pieprz czarny, pieprz ziołowy, cukier, majeranek do smaku
- czosnek 3 - 4 ząbki
- kiełbasa biała surowa 0,7kg
- jajka ugotowane na twardo


Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w kostkę warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć, obrać z mięsa, pokroić i dodać do wywaru. Połączyć żurek ze śmietaną i śmietanką, zahartować i dodać do garnka.
Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron, chwilę poddusić pod przykryciem, następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i także dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem czarnym, ziołowym, cukrem i majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę podawać np. z jajkiem ugotowanym na twardo.
Smacznego!




Dodano: 22-03-2016
Odsłon: 1707
Obecna ocena: 0 głosów
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin