Ogłoszenia Szczecin, Ogłoszenia Praca Szczecin

ogłoszenia szczecin

Ogłoszenia Szczecin

Poznam Fajnego Faceta
Szukam kogoś do niezobowiązującej znajomości przepełnionej szalonymi rzeczami i ...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkanie Bez Zobowiązań
Zadbana 25 latka pozna dyskretnego pana do intymnych spotkań. Wiek dla mnie nie ...
Szczegóły ogłoszenia
Niegrzeczna Blondyneczka
Chciałabym zaprosić Cię na niezobowiązujące spotkanie. Możemy zobaczyć się u Cie...
Szczegóły ogłoszenia
Poznam Mężczyznę
Młoda, atrakcyjna, naturalna, z poczuciem humoru dziewczyna poszukuje faceta, z ...
Szczegóły ogłoszenia
Luźne Spotkanie Bez Zobowiązań
Szukam dyskretnego i niezależnego mężczyzny do intymnych spotkań. Nie zależy mi ...
Szczegóły ogłoszenia
Spotkam Się Z Panem
Od dawna się zbierałam, aby wrzucić to ogłoszenie. Szukam dyskretnego pana, któr...
Szczegóły ogłoszenia
Urocza Gosia Szuka Faceta
Chętnie poznam faceta, który szuka zwykłej koleżanki do erotycznych spotkań. Bez...
Szczegóły ogłoszenia
Szukam Luźnej Relacji Z Mężczyzną
Słodka i delikatna, a jednocześnie pikantna i charyzmatyczna. Nie dla każdego id...
Szczegóły ogłoszenia
Sara - Szukam Odskoczni
Cześć :) Jestem młodą, wyzwoloną Kobietą, która lubi miło spędzać czas :) Jeśli ...
Szczegóły ogłoszenia

Imprezy w Szczecinie

kwiecień, 2024
PnWtŚrCzPtSbNd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112

Dodaj impreze do kalendarza

Jeżeli wiesz o ciekawej imprezie lub wydarzeniu, dodaj ją do naszego Kalendarza Wydarzeń. DODAJ WYDARZENIE

Przyjaciele

siegnij po pomoc

Linki

Przewóz Zwłok
Przewóz zwłok z zagranicy

Transport urny z prochami za Granicy
Transport Urny z prochami

Transport zwłok do polski
Profesjonalnie i szacunkiem przeprowadzimy transport zwłok  do Polski.


PRZEPISY KULINARNE » DANIA » Rolady

Witamy w naszym dziale Przepisy Kulinarne które dedykujemy zarówno tym, którzy uwielbiają pitrasić i żadne danie nie jest dla nich problemem, ale również dla tych którzy dopiero zaczynają eksperymentować w tej dziedzinie.

 

Serwis ten poświęcamy każdemu, kto lubi gotować, bądź chce się tej sztuki nauczyć. Niektóre przepisy są proste i nieskomplikowne, inne zaś przeznaczone na niezwykłe uroczyste okazje. Jeżeli jesteś początkującym kucharzem a chcesz zabłysnąć przed gośćmi niezwykłymi potrawami , na naszych stronach znajdziesz również coś dla siebie. Gotowanie zawsze było i będzie niezwykle tajemniczą a zarazem nieocenioną dziedziną w życiu każdego człowieka.

Mamy nadzieję, że nasz serwis okaże się pomocnym niezbędnikiem kuchennym na każdą okazję. Życzymy powodzenia w nauce oraz poszerzaniu swoich umiejętnośći kulinarnych. I nie zapominajcie, że gotowanie nie jest jakąś sztywną zasadą. Trochę poczucia humoru - nawet jeśli coś się nie uda. Następnym razem będzie lepiej.

 

 

 

                                                                        Zapraszamy i życzymy Smacznego !

 

 

Dodaj swój przepis !!!

Pieczona cielęcina z serem żółtym

- 1,2 kg cielęciny bez kości
- 12 plasterków sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
- 2 łyżki oliwy
- 0,5 l wody
- szczypta ziela angielskiego, rozmarynu oraz oregano
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Cielęcinę opłukać pod chłodną, bieżącą wodą i oczyścić z błon a następnie przyprawić solą i pieprzem, zielem angielskim, rozmarynem, oregano. Odstawić do chłodnego miejsca na 12 godzin. Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanej patelni z oliwą i odczekać aż wystygnie. Patelnię po obsmażonej cielęcinie zalać wodą (pół szklanki) i gotować przez 3 minuty. Zalewę przecedzić przez sito, w celu wyklarowania, dolać pozostałą wodę i wymieszać. Następnie nakroić cielęcinę, aby powstało 5-6 kieszonek, po czym nadziać je podwójnymi plastrami sera żółtego. Całość ułożyć w brytfannie, dodać zalewę i przykryć. Cielęcinę piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 270°C. Upieczone mięso podawać na stół po ok. 10 minutach od wyjęcia, aby pozostało miękkie i soczyste. Serwować na półmisku z dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami i gotowanymi warzywami.

Dobra rada: Zalewę po pieczeniu mięsa można wykorzystać przygotowując sos do potrawy. W tym celu do odlanej zalewy należy dodać 100 ml śmietany 12% i zagotować często mieszając.

Dodano: 12-02-2014
Odsłon: 2376
Obecna ocena: 2.66, głosów: 6
Oceń zasób:

Dodaj komentarz

Usługi Pogrzebowe Szczecin